Handikappverksamhet

Ridning

Vi erbjuder dagligen ridning för elever med olika typer av funktionshinder. I stort sett alla våra hästar kan ridas av elever med funktionshinder och våra instruktörer har vana och utbildning i handikappridning.
HK ridhus
Tillsammans ”syr vi ihop” en bra lösning för just dig. Såväl cafeteria/WC som ridhus är handikappanpassat så att alla lätt kan ta sig fram på anläggningen.
Av säkerhetsskäl vill vi att personal från oss leder hästen, detta ingår i priset.

Hos oss är man välkommen att rida oavsett ålder eller handikapp. Här är några av de som rider hos oss, läs om varför de har valt ridning som aktivitet:

FrykCenter
Barn och ungdomshabiliteringen
Torsby Kommun/Särskola –grund och gymnasium
Projekt Sara
Privatlektioner

Kontakta oss för prisuppgifter.

Praktik

Torsby Ridklubb har även blivit en väl fungerande praktikplats för personer med funktionshinder. Vi har samarbete med både gruppboende och särskola för förberedelse inför vuxen/yrkeslivet. Kontakta oss gärna för mer information!

Frykcenter

Frykcenter logga
FrykCenter har sedan 1978 haft ett samarbete med Torsby Ridklubb och ridning är en stor populär aktivitet. En förmiddag i veckan rider vi och deltagarantalet är två – åtta personer per gång. Våra patienter kommer från hela Sverige och är i åldrarna 7-65 år. De vanligaste diagnoserna på de som rider är stroke, traumatiska hjärnskador, ryggmärgsskador, MS, CP, långvarig smärta.

Handikapplektion
Målsättningen med ridningen är olika för varje patient det kan tex. vara:
Att ”prova på” för att stärka självförtroendet, självkänslan.
Att ha fysisk träning som en del i rehabiliteringen.
Att hitta ett nytt fritidsintresse efter skadan/sjukdomen.

Siv Malmström
Ansvarig för ridningen på Frykcenter

www.frykcenter.org

Snäckan, Holmesskolan

Inom särskolan i Torsby är ridning ett uppskattat inslag i verksamheten. Flera av verksamheterna inom särskolan rider en gång i veckan. Samarbetet mellan särskolan och Torsby ridklubb har pågått under många år, vilket gör att undervisningen för våra elever är mycket bra. Det är också därför vi som arbetar inom särskolan tycker att det är ett viktigt inslag i elevernas utbildning. När eleverna rider får de bland annat träna koncentration, koordination, motorik och balans. Det gör att eleverna tränar många olika moment när de rider. De måste koncentrera sig på samspelet med hästen samtidigt som de måste tänka på sin egen hållning på hästryggen och på samma gång har de väldigt kul. Ridning är också en av de aktiviteter där alla våra elever kan delta oavsett funktionshinder. Alla elever har möjlighet att delta efter sin egen förmåga.

HK inne

Uppdaterad: 2017-01-25 16:55
Skribent: Eva Höglund

Instagram-logga

Boka ridhuset online!

Blanketter:

Här finner du olika blanketter som kan vara bra att ha för utskrift.

- Uppgifter till TRK's medlemsregister (pdf)

Vi rekommenderar:

Myab Entreprenad AB

Du som t ex vill byta underlag på din ridbana eller utföra andra schakt-, mark- och anläggningsarbeten - vi rekommenderar varmt Myab Entreprenad AB i Torsby som såg till att vi fick ett toppenunderlag på vår stora ridbana!