Om oss

Vi är en kvalitetsmärkt ridskola som är öppen för alla, oavsett om du är tjej eller kille, ung eller gammal, med eller utan häst. Alla är välkomna!

Torsby Ridklubb är en av de få ideella föreningar inom idrottssverige som helt äger och driver sin anläggning. Vi finns i norra Värmland, 10 mil norr om Karlstad, där vi bedriver verksamhet i stort sett året runt med knappt 200 medlemmar.

I stallet finns plats för 16 hästar varav 8 är ridskolans. Just nu håller vi på att "bygga bort" de gamla spiltorna så att alla hästar får boxar. Vi har även ett nybyggt utestall med plats för 4 hästar och vi har sommaren 2016 med stor hjälp av Torsby Kommun dränerat och snyggat till våra hagar.Nya hagarna på baksidan

Vi har ett fint nybyggt ridhus 20 x 48 m och två utebanor, 20 x 60 m och 40 x 60 m. Vår varmdel innehåller omklädningsrum, WC, teorirum, kontor samt en helt nyrenoverad cafeteria där man kan värma sin medhavda mat.Ridskolans nyrenoverade cafeteria
Planen är att inom kort kunna öppna för försäljning av fika, enklare mat mm i cafeterian - men vi jobbar vidare på detta!

Vi har lektionsverksamhet 5 dagar i veckan, måndag-fredag. Under vardagarna är det full rulle i stall och ridhus – kvällslektioner på alla nivåer och på dagarna bedrivs handikappridning genom olika samarbetspartners/projekt samt privatlektioner mm. På helgerna är det ibland kurser av olika slag samt tävlingar på olika nivåer.

Under sommaren arrangeras ridläger – både för vuxna och barn, sommartid arrangeras också våra populära hajker med grillning och övernattning i tält i samarbete med USK.

Surfa gärna vidare om du vill veta mer om till exempel lektionstider, vad det kostar att rida, hur du blir medlem, löser anläggningskort, hyr anläggningen eller om du är nyfiken på våra arrangemang.

Hjärtligt välkommen till oss på Torsby Ridklubb!

Uppdaterad: 2017-08-14 14:56
Skribent: Eva Höglund, kansliet

Instagram-logga

Boka ridhuset online!

Blanketter:

Här finner du olika blanketter som kan vara bra att ha för utskrift.

- Uppgifter till TRK's medlemsregister (pdf)

Vi rekommenderar:

Myab Entreprenad AB

Du som t ex vill byta underlag på din ridbana eller utföra andra schakt-, mark- och anläggningsarbeten - vi rekommenderar varmt Myab Entreprenad AB i Torsby som såg till att vi fick ett toppenunderlag på vår stora ridbana!