Stalljour höstterminen 2019

Alla ridande medlemmar från 9 år (födda 2010 eller tidigare) har stalljour en gång per termin tillsammans med en ansvarig stallelev. Stalljourslistan finns här nere som pdf och sitter på ridskolans anslagstavla i varmdelen. Har du några fundering så är det bara att kontakta oss på tfn 0560-129 95.😊

Vi syns i stallet!🐴🌸⭐️😍

Stalleleven kommer att i god tid kontakta dig som ridande medlem. Hon visar dig vad som ska göras under din stalljoursdag.

Stalljouren börjar vecka 36, 2019.

Man börjar kl. 7 på morgonen och slutar ca 16.00-16.30-tiden när sista arbetsuppgifterna är avklarade.

Stalljourschema

Här finner du datum då du och andra ridande elever har stalljour

Arbetsuppgifter under stalljouren

Kl. 7.00

Fodra grovfoder, därefter kraftfoder till de privathästar som ska ha (det finns i hinkar i foderrummet)

Sätt täcke på hästarna enligt information som sitter på boxarna.

Släpp ut ridskolehästarna, därefter privathästarna enligt turordning (läs på hästarnas tavlor om det är någon särskild instruktion).

Förmiddag

Mocka hos lektionshästarna. Ingen häst har bädd, dvs all urin och täck (bajs) ska tas ut och allt spån ska vändas i hela boxen.

Spåna vid behov, minst 10 cm, lite mer i mitten.

Väg upp höpåsar enligt fodertavlan. Tänk på att efteråt kratta och sopa ordentligt både ute vid balarna och inne, ta upp spillet så att allt hösilage används.

Ni kan ta frukostrast när det passar er, bara att alla hästar är ute i hagen först.

Kl. 11.30

Fodra lunch ute

Kl. 15.30

Lägg in grovfoder och ev. kraftfpder (står i så fall på fodertavlan) till lektionshästarna och de privathästar som ska tas in (se efter på deras tavlor).

Ta in ev. privathästar.

Ta in lektionshästarna, ta av täckena och spola ben om det behövs. Kolla så att alla mår bra.

Gå hem, tack för idag!

(Ägarna till privathästarna fodrar alla hästar kvällsmat.)

Uppdaterad: 03 SEP 2019 12:34 Skribent: Annette Lauritzen