Hoppa till sidans innehåll

Historik


Initiativet till att bilda en förening för häst och ridintresserade togs av distriktsveterinär Torsten Arpi. Vid ett första möte den 9 december 1969 hade ett 60-tal personer mött upp och det beslutades att nästa möte skulle hållas 29/1 1970 – då bildades Torsby Ridklubb.

Föreningens första styrelse blev:

Ordförande: Torsten Arpi
Sekreterare: Barbro Gillstedt
Kassör: Siv Lundin
Ledamot: Erik Sundberg, Sven Hedman, Torbjörn Haglund

Klubben hyrde Billeruds ladugård vid Herrgården i centrala Torsby. Lektionsverksamheten fungerade med hjälp av ideellt arbete och privatägda hästar. I augusti 1974 köpte klubben sin första lektionshäst, Luster Bulwork, för 3300 kr.

Tävlingsverksamheten i klubben tog fart redan från början. Under vinterhalvåret hölls hopptävlingar i det lilla ridhuset på 9 x 18 m (!) och andra halvan av året höll man till på olika fotbollsplaner.

1982 gjordes en kontroll av stallbyggnaderna på länets samtliga ridskolor. Torsbystallet klarade inte kontrollen och det blev utdömt som tjänlig bostad för hästar.

1986 i maj månad togs fösta spadtaget till en ny ridanläggning i Röbjörkeby. Vintern 1987 stod stall och tält klart och 21 februari flyttade hästarna in. Sedan den tiden har det hänt en hel del, bland annan har det byggts ett nytt ridhus, se ridhusbygge.

Uppdaterad: 2017-08-14 14:49
Skribent: Hanna Walfridsson

 

facebook-button

 Instagram-logga

 

Boka ridhuset online!

Blanketter:

Här finner du olika blanketter som kan vara bra att ha för utskrift. 

- Uppgifter till TRK's medlemsregister (pdf) 


Vi rekommenderar:

Myab Entreprenad AB

Du som t ex vill byta underlag på din ridbana eller utföra andra schakt-, mark- och anläggningsarbeten - vi rekommenderar varmt Myab Entreprenad AB i Torsby som såg till att vi fick ett toppenunderlag på vår stora ridbana!


Vi är en kvalitetsmärkt ridskola som är öppen för alla, oavsett om du är tjej eller kille, ung eller gammal, med eller utan häst. Alla är lika välkomna!

 


Postadress:
Torsby RK - Ridsport
Röbjörkeby 11
68592 Torsby

Besöksadress:
Röbjörkeby 11
68592 Torsby

Kontakt:
Tel: 0560-129 95
E-post: This is a mailto link

Se all info

Olycksfallsförsäkring Folksam