Stallet stängt för externa hästar

06 APR 2020 22:13
Torsby ridklubb stänger stalldelen för utomstående hästar på grund av att det påvisats ett fall av hästcorona i Torsby. Ni är fortfarande varmt välkomna att använda vårt ridhus och banorna ute, men inte vistas i stallet med häst eller utan häst.
  • Skapad: 06 APR 2020 22:13

Hästcorona kan spridas från en häst till andra hästar genom människor om vi har samma kläder i olika stall, så tänk på att byta kläder innan ni kommer till vårt stall, och tänk också på att tvätta händerna noga.

Hästcorona är inte samma som människocorona (covid-19).

Här kan du läsa om hästcorona: https://www.sva.se/djurhalsa/djursjukdomar-a-o/coronavirus-hos-hast/

Har du frågor, hör av dig till Amelia Dahlgren Klöpper, vår verksamhetsansvarige, tfn 0560-129 95.