Nyheter från Svenska Ridsportförbundet

Fyrspannskusken Fredrik Persson har VM-guld och VM-brons i lag och flera pallplatser i världscupen på meritlistan. Nu gör han en nysatsning med hästar inköpta från Amishfolket i USA. "Vi kommer att slåss bland topp-tre."

Ytterligare en internationell tävling i Sverige är inställd, liksom två internationella mästerskap.

Eleverna hos Askims FRK kan inte längre rida ut. På ridvägarna står idag 500 bostäder och vägen mot naturen är kantad av risker. Bland annat en trafikerad rondell utan rödljus som man delar med gående, barnvagnar och cyklister.

Efter tio år som två föreningar ska Tibro Hästsportklubb och Tibrobygdens Ridklubb återigen bli en förening. En gemensam avsiktsförklaring har undertecknats och nästa år ska samgåendet vara klart.

Karenstids- och förbudslistan har uppdaterats och de nya bestämmelserna börjar gälla 1 juli 2020. Förutom att några nya preparat tillkommit finns också en del andra förändringar.

Nu är även den internationella fälttävlanssäsongen igång och det blev svenska placeringar direkt. Malin Petersen och Christoffer Forsberg tog varsin sjundeplats när tyska Luhmühlen arrangerade trestjärnig fälttävlan.

Peder placerad i St Tropez

(2020-06-28 17:48)
Den internationella tävlingssäsongen är igång igen och de svenska hoppryttarna har plockat flera placeringar i St Tropez, Frankrike.

Det blir inga ungdoms-EM i hoppning respektive fälttävlan 2020. FEI har tagit en rad beslut angående kommande mästerskap. De som ställs in i år kommer inte att flyttas till nästa år.

Lövsta Future Challenge är ett väletablerat talangutvecklingskoncept för unga hästar och U25-ryttare i Sverige, inom både hoppning och dressyr. Nu är det klart att satsningen fortsätter till och med 2023.

Regeringen utreder övergödning av vår miljö där hästar och hästhållning uppmärksammas som en av orsakerna. Svenska Ridsportförbundet har fått utredningen på remiss, och nu behöver vi din hjälp att lämna faktabaserade svar om ett viktigt ämne!

Med anledning av gällande restriktioner tog förbundsstyrelsen den 24 juni beslut om tillfälliga ändringar och kompletteringar av TR, tävlingsreglementet. Reglerna gäller från och med 29 juni och tills vidare.

Svenska Ridsportförbundets Säkerhetsutskott gör under 2020 en översyn av nuvarande regler för godkänd hjälm på tävling.

Det blir ändringar i tävlingsterminen i distansritt på grund av Covid 19. Folksam SM i distansritt hålls redan den 18 juli i Halmstad. FEI har beslutat att skjuta upp VM till nästa år.

Folksam fortsätter att vara Svenska Ridsportförbundets huvudsponsor i ytterligare tre år. Med ett nytt gemensamt avtal kan försäkringsbolaget och förbundet fortsätta att satsa på skadeförebyggande arbete och trygghet för ryttare på alla nivåer.

Med anledning av inställda tävlingar och förändringar i tävlingsterminen har Dressyrkommittén beslutat om ändrade kvalregler för SM i dressyr, för alla kategorier.

12

E-post: torsbyridklubb@telia.com