Anläggningsavgift - och så här fungerar det

För att du ska få rida (tömköra, longera eller annat) i Torsby ridklubbs ridhus eller på utebanorna, måste anläggningsavgift vara löst för den häst du rider etc. på.

Det är alltså hästen som innehar anläggningsavgiften, inte ryttaren. Hästens ägare ansvarar för att avgiften är betald, oavsett vem som rider hästen.

När anläggningsavgiften är betald (den finns på helår, halvår, tertial eller som enstaka anläggningsavgift) får hästen fritt använda ridhuset och/eller utebanor för ridning, tömkörning, longering etc., på tider då ridhuset eller utebanorna inte är bokat/de för ridskolans verksamhet eller av andra. Ni kan alltså vara flera som är i ridhuset eller på utebanan samtidigt, och ni samsas om utrymmet och tar hänsyn till varandra.

Vill du vara ensam i ridhuset eller på utebanan, behöver du boka ridhuset (det gör du i ridhuskalendern). Då kostar det, förutom anläggningsavgiften, dessutom en bokningsavgift per timme som är olika beroende på om den som rider hästen är medlem eller inte. Samt om väljer öppen eller stängd bokning.

(Flera olika ryttare kan alltså rida samma häst på samma anläggningsavgift, men den som betalt anläggningsavgiften (ägaren eller annan) kan inte rida andra än just den hästen, på den anläggningsavgiften.

Du som är medlem har rabatterat pris på anläggningsavgiften. Du som är medlem och löst tävlingslicens för Torsby ridklubb har också ytterligare rabatt på anläggningsavgiften.

Anläggningsavgift

(Man måste alltså ha betalat anläggningsavgift för att få rida i ridhuset (det kan också vara andra som rider samtidigt)

En häst (avgift per häst)

Tävlande medlem

Icke medlem

Anläggningsavgift helår

1500 kr

1200 kr

Anläggningsavgift halvår

850 kr

680 kr

Anläggningsavgift terial

650 kr

520 kr

Anläggningsavgift enstaka tillfälle (per häst och tillfälle)

100 kr

200 kr

(1)    Man måste vara medlem i Torsby ridklubb för att få lösa anläggningsavgift på helår eller halvår.

Två hästar eller fler

Tävlande medlem

Ej medlem

Anläggningsavgift helår

2100 kr

1680 kr

Anläggningsavgift halvår

1200 kr

960 kr

Anläggningsavgift tertial

850 kr

680 kr

-------

Anläggningsavgift enstaka tillfälle (per häst och tillfälle)

100 kr

200 kr

(1)    Man måste vara medlem i Torsby ridklubb för att få lösa anläggningsavgift på helår, halvår eller tertial.

Bokningavgift

Om du vill vara säker på att få ha ridhuset (eller utebanor) för dig själv utan att andra också är där och rider, tömkör etc. så behöver du boka ridhuset (eller utebanan).

Då betalar du förutom din anläggningsavgift en bokningsavgift. Den är 80 kr/timme om du är medlem, 180 kr/timme om du inte är medlem för en stängd bokning. Är det en öppen bokning är det 40 kr/timme om du är medlem eller 140 kr/timme om du inte är medlem.

Uppdaterad: 22 FEB 2020 14:59 Skribent: Annette Lauritzen
E-post: Adressen Gömd